Hopa geperst is geschikt voor puppy’s vanaf 8 weken is onze jaren lange ervaring.

Zit vol met het juiste voedsel. Ondanks het formaat van de brokjes zijn ze geschikt voor grote en kleine hondjes. De brokken zijn zo geperst dat ze makkelijk te eten zijn voor puppy's, opgroeiend en oudere honden. Al vele jaren zie ik pups opgroeien vanaf 6 weken met geperste Hopa brokken, zijn gezond, hebben een mooie ontlasting en mooi glanzende haren. Ook op hoge leeftijd zie je geen verandering. 

Veel droogvoer fabrikanten gebruiken soms vrij veel niet nuttige vullingen om hun brokken zo goedkoop mogelijk te maken, er zitten dan veel granen, maïs, zetmeel, of gedroogde groente in. Dat kan weer erg lastig voor de spijsvertering van je hond zijn.

Voordeel van droogvoer is beter houdbaar dan nat voer. Daardoor kun je het langer goedhouden. Droogvoer ook goed droog  bewaren.

Dat speciale of harde brokken die deels tandsteen van je hond tegengaan is een fabeltje. Dat specialede brokken de opbouw van tandsteen tot wel 80% kunnen verminderen is eveneens een fabeltje. Wetenschappelijk ook niet aangetoond.

Een duur product kan best van lagere kwaliteit zijn. De mooie verpakking en hogere winstpercentage maakt het product vaak duurder. Winstpercentage tussen de 40 en 50 % 

Een volwassen hond heeft minder voeding nodig. Hoeveel voeding je hond nodig heeft, verschilt weer enorm per hond. Voer niet klakkeloos wat er op de zak staat of wat volgens de standaard berekeningen zijn portie zou moeten zijn, maar voer op het oog. Kijk naar de voedingstoestand van jouw hond en bepaald dan of hij zo op een goed gewicht zit (en dus de huidige hoeveelheid voer kan blijven eten), of hij iets te royaal is (en dus wat terug moet in hoeveelheid) of dat hij misschien wat te schraal aan het worden is en dus wat meer mag eten.