Honden, dat is en blijft mijn grootste passie.
 
Honden en alles wat zijdelings mee te maken heeft. Het was logisch om me hierin verder te verdiepen. Alleen wat ik wilde hebben werd niet verkocht in winkels dus bleef er maar een manier over, het zelf leren maken. In 2013 ontdekte ik van mijn (overleden) kennis de wereld van het leer. Stapje voor stapje leerde ik nieuwe technieken, vooral door veel te oefenen en me te verdiepen in de ambachtelijke technieken, eigenlijk werd het alleen maar leuker. En inmiddels laad ik mijn handgemaakte artikelen met trots  zien. Lijnen, halsbanden, riemen en leuke opdrachten.

       
 
       Hobby atelier.
 
                                                                  
Duurzame producten maken.
Een riem koop je om er jaren lang plezier van te hebben en niet om hem na ze maanden in twee stukken te trekken. Ik werk met chroomleer van de beste kwaliteit dat ik zelf uitzoek. De gespen, haken ringen enz die ik gebruik zijn van goede kwaliteit en goed afgewerkt. Stikken kan tot 8 mm.

Alles handmatig.
Alle riemen en onderdelen worden handmatig gesneden. Het stikwerk is ook allemaal handmatig met gewaxt garen. Dit rot niet en is erg sterk. Een hand gestikte naad is veel sterker dan een machinaal gestikte naad. Het is veel arbeidsintensiever (mijn hobby) ook het polijsten van de randen, het kleuren / verven gebeurt handmatig. Ik gebruik daar speciale leerverf voor. De lijnen worden voorzien van afgeronde kanten zodat de lijn makkelijk in je hand ligt.
  
Lijnen
Ik maak (repareer)  hondenlijnen en halsbanden alleen van duurzaam 'tuigleer. Dit type leer wordt ook voor paarden zadels gebruikt. Schitterend afgewerkt. De lijnen zijn op 3 punten verstelbaar waardoor lengte kan variëren van 110 cm tot 200 cm. Kwaliteit leer in combinatie met messing of rvs karabijnhaken / musketonhaak.
 
leer
Het chroomleer is van de beste kwaliteit.  
 
Onderhoud
Chroomleer heeft al een oliebehandeling gehad voor een waterafstotende werking. Chroomleer is van nature al uiterst rekbaar waardoor het veel minder snel uitdroogt en barsten vertoont dan andere leersoorten. Ik adviseer u dit product te onderhouden met een lederolie of ledercrème dan gaan deze jaren mee.

    
               
              Broekriem van tuigleer
 
                              Jan bedankt, ben er blij mee.
                                    Lijnen. Halsbanden. Voertasjes.