Bedankt.

De volgende vraag komt bij ons binnen. Kunnen jullie ons helpen?
Onze boxer van 6 jaar (gecastreerd) is al vanaf pup moeilijker als onze drie boxers die we in het verleden gehad hebben. We hebben veel tijd om te wandelen maar kunnen nooit meer met hem naar het bossen omdat Boef op iedere andere hond duikt, hij heeft nog niet gebeten maar dat was volgens ons een kwestie van tijd. In de bossen wilde hij bij andere hondenbezitters de riem uit hun handen pakken. Ook speelgoed van kinderen meende Boef te moeten hebben. Bezoek in huis is een drama, je kent Boef dan niet terug. We hebben een erkende gedragstherapeut hier gehad maar dat was ook geen succes. Het heeft een hoop geld en frustratie gekost maar zijn nog geen stap verder gekomen. We kunnen de hond zelfs niet aanlijnen, dan bijt hij in je handen. Ons was niet verteld dat de vader van Boef een pakwerkhond was. We hebben overwogen om Boef in te laten slapen voor zijn en onze rust. Ook onze dierenarts had daar begrip voor. Maar wij konden dat niet ondanks alle problemen.

Hier onder doet de eigenaar van de Boxer een kort verslag hoe ze zijn geholpen door stichting Dierenzorg in Schaijk.
Verslag voor het trainen van Boef/ moeilijke Boxer. Omdat wij de 4e Boxer pup kochten in 2014 hadden we deze problemen niet verwacht. We Hadden ook nog een oudere Boxer en dat ging geweldig goed samen ook met onze kleinere hond Franse Basset. Na het overlijden van de oudste Boxer is het helemaal fout gegaan met Boef. Hij kon niet meer mee gaan wandelen omdat hij in onze handen beet als we hem probeerde aan te lijnen. (Dat ging best hard) We hebben toen een gedragsdeskundige in de arm genomen, maar dat was geen succes.

Ten einde raad contact gezocht met Stichting Dierenzorg in Schaijk.
Die stelde voor Boef (vrijblijvend) te komen observeren en te kijken wat voor mogelijkheden er waren om Boef weer het vertrouwen terug te geven in andere honden, personen en kinderen. Nou het was al snel duidelijk, Boef moest extra getraind worden. En toen kwam Maurenke Verhagen van de stichting Dierenzorg in beeld. Dat was voor ons een geweldige ervaring. Bij de eerste training liet ze al duidelijk zien wie de baas was, en dat accepteerde Boef al vrij snel. We zijn regelmatig samen met Boef gaan trainen en dat wierp snel zijn vruchten af. Maurenke is in totaal 6 x geweest, ik kreeg goede tips om dagelijks verder met Boef te kunnen trainen. Maurenke doet dit echt met heel veel kennis en is streng, maar wel op een diervriendelijke manier.
(Dat noemen wij kennis van zaken hebben) We hebben een heel andere Boef teruggekregen. Wij kunnen nu weer lekker met Boef wandelen en ook weer de bossen in, iets wat we ontzettend gemist hebben het laatste jaar. Wij zijn erg blij dat we deze stap genomen hebben. We raden stichting Dierenzorg bij iedereen aan als je problemen hebt met je hond. Zij vertellen een eerlijk verhaal.

Nogmaals bedankt voor jullie kundig advies en training.
Met Vr Groeten Theo en Gerry.