Voorstellen.

Stichting Dierenzorg wordt geleid door Jan van Leuken.
Jan is in de hondenwereld terecht gekomen door zijn eerste hond Yerba, een Dobermann met wat gedragsproblemen. Hij wilde haar graag beter leren begrijpen en ging zich verder verdiepen in haar gedrag. (Hondengedrag) Als onbekende in de hondenwereld melde hij zich aan bij een dobermann vereniging. Om meer te leren over het gedrag van honden en hij ging zich daar steeds verder in verdiepen.

Op 18 juni 1987 richten Jan hondenvereniging "Nieuw Schaijk" op.
Via deze vereniging kregen mensen in de regio de mogelijkheid om op een begrijpelijke manier meer te weten te komen over de opvoeding van hun hond. Er was ruimte voor allerlei vragen. Veel van deze vragen kwamen overeen met de vragen waar ik jaren daarvoor zelf mee had rondgelopen. Na een aantal jaren draaide de vereniging zodanig goed, er was voldoende kaderleden aanwezig was om de activiteiten van de vereniging voort te zetten. Later heeft hij mensen mogen adviseren bij het starten van dierenopvang en dierenpension.

Op 18 oktober 1994 richten Jan Stichting Dierenzorg op.
Hier ben ik met de opgedane ervaring en kennis verder gegaan met het geven van gehoorzaamheids-trainingen, voorlichting en adviezen aan hondenbezitters. Het werken met mensen en honden verveelt me nooit, er is zo veel te doen en zo veel te leren. Inmiddels geef ik meer dan 35 jaar wekelijks les.
Ik laat mensen zien dat het gedrag van hun hond enkel communicatie is. Een hond die zich veilig voelt wanneer hij begrepen wordt ontwikkelt zich tot een fijne vriend voor het leven. Ik train met respect voor het wezen hond. Dat betekent dat ik mij graag verdiept in wie hij is en wat hij nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. De lessen geef ik nog wekelijks in kleine groepjes van 6 cursisten.

Op 16-12-2007 Aaiproject.                                                                                                                                                                    Op verzoek van Roel Jansen (voorheen aktievieteitenbegeleider bij de Nieuwe Hoeven) heeft Jan het aaiproject voor de Nieuwe Hoeven in Schaijk opgezet.

In 2014 is daar Vierhoven in Schaijk bij gekomen.