Voorstellen

Stichting Dierenzorg wordt geleid door Jan van Leuken.
Ik ben in de hondenwereld terecht gekomen door mijn eerste hond Yerba, een Dobermann met wat gedragsproblemen. Ik wilde haar graag leren begrijpen en ging me verder verdiepen in haar gedrag. (Hondengedrag) Als onbekende in de hondenwereld melde ik me aan bij een dobermann vereniging. Om meer te leren over het gedrag van honden ging ik me daar steeds meer in verdiepen.

Op 18 juni 1987 richten ik hondenvereniging "Nieuw Schaijk" op.
Via deze vereniging kregen mensen in de regio de mogelijkheid om op een begrijpelijke manier meer te weten te komen over de opvoeding van hun hond. Er was ruimte voor allerlei vragen. Veel van deze vragen kwamen overeen met de vragen waar ik jaren daarvoor zelf mee had rondgelopen. Na een aantal jaren draaide de vereniging zodanig goed, er was voldoende kaderleden aanwezig was om de activiteiten van de vereniging voort te zetten.

Op 18 oktober 1994 richten ik Stichting Dierenzorg op.
Hier ben ik met de opgedane ervaring en kennis verder gegaan met het geven van gehoorzaamheids-trainingen, voorlichting en adviezen aan hondenbezitters. Het werken met mensen en honden verveelt me nooit, er is zo veel te doen en zo veel te leren. Inmiddels geef ik meer dan 35 jaar wekelijks les.
Ik laat mensen zien dat het gedrag van hun hond enkel communicatie is. Een hond die zich veilig voelt wanneer hij begrepen wordt ontwikkelt zich tot een fijne vriend voor het leven.Ik train met respect voor het wezen hond. Dat betekent dat ik mij graag verdiept in wie hij is en wat hij nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van hooguit 6 deelnemers.

Op 16-12-2007 Aaiproject.                                                                                                                                                                Op verzoek van Roel Jansen (voorheen aktievieteitenbegeleider bij de Nieuwe Hoeven) heb ik het aaiproject voor de Nieuwe Hoeven in Schaijk opgezet. In 2014 is daar Vierhoven in Schaijk bij gekomen. Het op bezoek gaan met honden is een bijzondere activiteit van Stichting Dierenzorg. Het is een activiteit waar vanuit de verzorgingshuizen veel belangstelling voor is.