Wij raden Harriët der Kinderen van harte aan.
 
 Stoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat.
 Orthopedische en neurologische aandoeningen van         wervelkolom en extremiteiten.
 Acute en chronische letsels aan gewrichten, banden, pezen,     spieren.
 Post - operatieve begeleiding

 
Wat doet de fysiotherapeut?
 
Dierenfysiotherapie is een specialisatie en gericht op het bewegingsapparaat van dieren. Dierfysiotherapeuten zijn dus afgestudeerde humane fysiotherapeuten. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage en adviezen. Tevens kan een behandeling ondersteund worden met apparatuur.
 
De titel dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd: alleen die fysiotherapeuten die zich tevens in dierfysiotherapie gespecialiseerd hebben mogen deze titel voeren. De dierenfysiotherapeut werkt nauw samen met de dierenarts en uitsluitend op basis van een verwijzing.
 
Wanneer fysiotherapie bij huisdieren?
 
Dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Net als bij de mens veroorzaken belemmeringen op dit vlak niet alleen pijn, maar hebben ze tevens invloed op het gedrag. Een dierenfysiotherapeut stimuleert je huisdier om d.m.v. een uitgestippeld behandelplan weer optimaal te bewegen zonder pijn.
 
– Stoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat
– Orthopedische en neurologische aandoeningen van wervelkolom en extremiteiten
– Acute en chronische letsels aan gewrichten, banden, pezen, spieren
– Post - operatieve begeleiding
 
Net als bij de humane fysiotherapie (voor de mens) stelt de dierfysiotherapeut een behandelplan op. De fysiotherapeut maakt gebruik van o.a. massagetherapie, oefen- en bewegingstherapie, fysio - technische applicaties (elektrotherapie, ultrageluid, laser, magneetveld en koude- en warmte-applicaties). 
 
Een gezonde hond kan zich harmonieus bewegen wanneer alle onderdelen van het lichaam met elkaar in evenwicht zijn. Dit evenwicht kan verstoord worden wanneer het bewegingsapparaat van de hond niet goed functioneert. De oorzaak hiervan kan liggen in blessures aan bijvoorbeeld gewrichten, spieren, pezen en banden. Deze blessures kunnen ontstaan door acute trauma’s, overbelasting en ouderdom.

De klachten kunnen zich uiten in kreupel lopen, moeilijk opstaan/gaan liggen, stijver bewegen, zich minder graag op de rug laat borstelen, moeilijker springen of minder graag lopen.
 
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan gerust contact op. Harriët der Kinderen BIG-geregistreerd humaan fysiotherapeut Erkend dierenfysiotherapeut Lid van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD)
 
 
Adres:
Prinseveld 2
5469 VX Erp, Noord-Brabant

Telefoon / WhatsApp:0629170946
E-mail: info@harrietderkinderen.nl