Een helpende hand.

Er wordt in veel boeken gezegd dat ze een ‘must’ zijn voor de mensen waarvoor ze bedoeld zijn. Zoiets wordt vaak alleen beweerd om het publiek wat áan te smeren’. Soms hebben de auteurs nauwelijks of geen ervaring met honden.

Na meer dan 40 jaar ervaring in de opvoeding en training van andere honden, wil ik graag die kennis en ervaring met anderen delen.

Honden hebben veel behoefte aan de waardering van hun Baas en ik hoop u en uw hond met mijn ervaring en tips op dezelfde golflengte te brengen zodat Baas & Hond elkaar beter begrijpen en veel plezier met elkaar mogen beleven.
 
Het geheim is slechts een kwestie van het op de juiste manier omgaan met je pup, of volwassen hond en deze in uw leven of gezin te laten passen. Net zoals er mensen zijn met onaanvaardbare persoonlijke tekortkomingen, zo zijn er ook, zo nu en dan, honden die zo geboren zijn of zo geworden zijn door wat hun is overkomen is.
 
Wij als mens hebben meer hersenen dan de hond, en door dat slim te gebruiken kunnen we de hond te slim af zijn en ervoor te zorgen dat hij ons en het gezin respecteert, en accepteert als leider.
 
Honden moeten leren wat hun plaats is in het gezin en wat van hen gevraagd wordt. Ze moeten voortdurend leiding hebben om hun een gevoel van zekerheid te geven in het gezin waar binnen ze leven.
 
Heeft u eventueel vragen, gebruik het contactformulier.