Voor wie is de puppycursus bedoeld?
De puppycursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken.
 
Tijdens de puppycursus wordt op een positieve en ontspannen manier de basis gelegd voor een goede samenwerking tussen baas en hond.
 
Inhoud van de puppycursus.
Tijdens de puppycursus wordt aandacht besteed aan de socialisatie van je pup. Ook gaan we aan de slag met het aanleren van volgen aan een ontspannen lijn, oefeningen en basiscommando’s als zit, af en voor. Dit afgewisseld met spelen voor de pups onder elkaar met .
 
Puppycursus in groepsverband.
De groepen van de puppycursus zullen bij voorkeur niet groter zijn dan 4 à 5 pups. In principe werken de pups met één begeleider.
 
Pups aan de lijn. 
Voor, tijdens en na de lessen blijven honden aan de lijn, tenzij de instructeur anders beslist. Het doel hiervan is om pups die van nature wat terughoudender zijn, evenveel kans te geven om op een ontspannen manier te leren.
 
Thuis oefenen.
Wanneer je de cursus volgt, wordt er van je verwacht dat je thuis iedere dag ongeveer 5 tot 10 minuten één op één met je pup bezig bent. Het herhalen van oefeningen is voor de pup erg belangrijk. Zo stimuleer je het juiste gedrag en versterk je bovendien de onderlinge band.
 
De puppycursus bestaat uit 10 lessen van 45 minuten.