Cursussen

 

 
Meer dan 30 jaar ervaring in hondentraining.  
Maar er bestaan nog geen wondermiddelen of medicatie om je hond goed te laten gehoorzamen. Welke hondentrainingsmethode of cursus je ook kiest, je zult er wel iets voor moeten doen. Je zult regelmatig thuis moeten training, veel herhalen en geduld moeten hebben. Doe de training dagelijks in een rustige omgeving zodat je hond niet te veel afgeleid wordt. De sessie dienen kort te zijn. In het begin niet meer dan 5 a 10 minuten enkele keren per dag. Wees alert en beloon elke keer gewenst gedrag. Vanaf het moment dat je hond het verband tussen een bepaald gedrag en een commando heeft gelegd moet je dat vele malen oefenen en herhalen totdat het definitief aangeleerd is. Pas wanneer je hond een oefening definitief heeft aangeleerd kan je beetje bij beetje het belonen afbouwen.    

De overheid laat de regulatie van de erkenning van kynologische opleidingen en beroepen over aan het werkveld. Dit betekent dat het ministerie geen erkenning afgeeft voor opleidingen in deze sector. Dit geldt ook voor opleidingen van instructeurs en hondengedragstherapeuten. Deze regeling is door allerlei politieke en economische redenen niet van de grond gekomen.
 
Het beroep van gedragstherapeut voor honden, ook wel "Kynologisch Gedragstherapeut” genoemd, kent geen wettelijke bescherming; iedereen mag zich zo noemen. Dus let op
  
Bewegen is goed voor het welzijn van uw hond, zowel fysiek als mentaal.
Kies voor gezond, ga bewegen met je hond!