Cursussen

Een pup netjes aan de lijn mee laten te lopen is makkelijk, toch is het bij de meeste hondenbezitters een groot probleem. 
 
Bij problemen met honden kom ik het trekken aan de riem het meest tegen. Ik krijg veel vragen binnen zoals "mijn hond trekt enorm aan de riem”, "hoe kan ik het trekken aan de riem afleren” of "hoe kan ik mijn hond leren wandelen zonder te trekken. Een hond leren wandelen zonder trekken is redelijk eenvoudig, maar toch hebben veel mensen een hond die trekt aan de riem.
 
Fabrikanten spelen daar op in door "hulpmiddelen” aan te bieden waardoor uw hond (zogenaamd) niet meer aan de riem trekt.
Helaas kopen veel eigenaren een gentle leader, halti, hondenhalster of een tuigjes. Vooral het laatste is immens populair. Een tuigje is belangrijk in de auto, voor de veiligheid van de hond en eigenaar. Maar niet voor de training. Wie één van bovenstaande producten aanschaft om zijn hond te leren wandelen zonder te trekken komt bedrogen uit. Géén van deze producten zal ervoor zorgen dat je hond het fijn vindt om met je mee te lopen zonder te trekken. De honden worden gedwongen of kunnen door de hulpmiddelen niet meer trekken of gaan extra gaan trekken, en dat is heel anders dan uit eigen beweging met plezier met de eigenaar mee te wandelen. 
 
We willen allemaal dat de pup vrolijk meeloopt.
Punt is dat de meeste mensen te weinig of geen tijd willen besteden om het trekken aan de riem af te leren, maar voor de makkelijkste weg gaan zonder rekening te houden met de hond.
 
Hoe houdt je een riem vast:
Als je de hond een beetje dichter bij je wilt hebben, vouw de lijn een ​​paar keer in je hand totdat je de lengte van de riem hebt die je nodig hebt. Voor een hond die overmatig opgewonden raakt of die agressief kan worden, geeft een kortere riem je meer controle. Voor maximale controle en veiligheid, zorg dat de riem uit de onderkant van je hand komt (in de buurt van je pink) wanneer je klaar bent met vouwen.
 
Thuis oefenen.
Wanneer je een cursus volgt, wordt er van je verwacht dat je thuis iedere dag ongeveer 5 tot 10 minuten één op één met je pup bezig bent. Het herhalen van oefeningen is voor honden erg belangrijk. Zo stimuleer je het juiste gedrag en versterk je bovendien de onderlinge band.
 
Benodigdheden voor een goede training.
Beloningstasje hondentraining.
Geen gepruts met plastic zakjes enz, de beloning is hierdoor altijd te laat.
Leren hondenlijn met een leren passende halsband.
Zeker geen nylon hondenlijnen of halsband. Ook geen honden rollijn.
Beloningssnoepjes.
Extra lange lijn. 
 
Succes is dan verzekerd.