Wat is nu de juiste begeleiding?
 
De verwachting dat de puppy-fase het lastigste is klopt niet. In de puberteit leren ze veel bij. De hond blijft zich ontwikkelen totdat ze volwassen zijn. Er verandert nog heel veel in de periode tussen pup en volwassen hond. De hormonen steken de kop op, een wereld vol geuren gaat open en zelfstandigheid komt om de hoek kijken. Deze fase is een fase van verdere ontwikkeling en het versterken van de band tussen baas en hond. Door de juiste begeleiding wordt de band sterker en groeit het vertrouwen tussen hond en baas. Ik werk met kleine groepjes van gemiddeld 4 personen.

In de groep trainen pups, en jonge honden (soms) samen.
Ik vindt het belangrijk dat pups leren dat er oudere honden zijn, maar dat oudere honden ook leren dat er pups zijn. Dit alles op een verantwoorde en ontspannende manier. Wil je af van alleen maar volgen, zit af en blijf, maar trainen op niveau wat je hond aan kan? 
   
Ik geef elke ochtend met ontzettend veel plezier les. 
Daarbij leer ik (na 35 jaar) nog dagelijks van mijn cursisten als zij van mij. 
 
Algemeen;
We trainen niet boven de 26 graden. Het belang van de hond staat voorop. Er zijn genoeg honden die zich prima kunnen inspannen met een buitentemperatuur van 28 graden, maar er zijn er ook veel die het boven de 20 graden al moeilijker hebben.
Ook bij regen schuift de les een week door.
 
Voor meer informatie of opgaven kunt u het contactformulier gebruiken.