Cursussen

Training in kleine groepjes en Prive.
 
Puppycursus. 
In de puppycursus leren pups hoe ze met andere honden moeten omgaan, bijvoorbeeld hoe hard ze met elkaar mogen spelen. Socialiseren is dan ook het belangrijkste voor je nieuwe pup om te leren. Ook de socialisatie met andere mensen en kinderen is van groot belang. Een puppycursus is de juiste manier om hier de eerste stappen in te zetten! Nadat je de Puppycursus hebt afgerond kun je doorgaan naar de basiscursus 
 
Basiscursus E.G.G.
Je bent nooit te oud om te leren, en dit geldt natuurlijk ook voor oudere honden. Daarnaast zorgt een cursus er ook voor dat jouw hond geestelijk uitgedaagd en actief blijft. Een cursus helpt bij het verbeteren van de gehoorzaamheid, discipline en andere vaardigheden.
 
Gehoorzaamheidstraining en gedragstraining V.E.G.G.
Gehoorzaamheids- of gedragscursussen helpen Baas & Hond om de basiscommando’s die je hond al kent te verbeteren en uit te breiden. Dit soort training kan helpen om ongewenst gedrag af te leren, of juist om de discipline van jouw hond te verbeteren. Deze lessen zijn zeer geschikt voor Baas & Honden die hun eigen kennis willen verbeteren, of die met hun hond verder willen trainen. 
 
Longeren.
Deze cursus is wat gespecialiseerder en voegt het beste van twee takken van vaardigheid samen. Vanuit uit een cirkel of vierkant leren we de hond op afstand aansturen. Omdat hier teamwork tussen Baas & Hond zo belangrijk is, leert je hond nog beter op je te letten. De opdrachten in deze cursus variëren van het nemen van hindernissen enzovoorts terwijl we de hond vanuit een punt aansturen.
 
Training
Training geef ik in kleine groepjes, (max 4 personen in de ochtend) in een veilige omgeving zonder druk of dwang dat levert het beste resultaat op. Dat geldt voor mensen maar zeker ook voor honden. Daarom werk ik met positieve en aangepaste methoden.
 
Ik geloof in de kracht van persoonlijke begeleiding.
Met voldoende tijd, rust en ruimte om oog te hebben voor wat nodig is, voor jou en voor jouw hond. Honden hebben veel behoefte aan de waardering van hun Baas en ik hoop u en uw hond met mijn ervaring en tips op dezelfde golflengte te brengen, zodat Baas & Hond elkaar beter begrijpen en veel plezier met elkaar mogen beleven.
 
Het geheim is slechts een kwestie van het op de juiste manier omgaan met je pup, of volwassen hond en deze in uw leven of gezin te laten passen. Net zoals er mensen zijn met onaanvaardbare persoonlijke tekortkomingen, zo zijn er ook, zo nu en dan, honden die zo geboren zijn of zo geworden zijn door wat hun is overkomen is.
 
Wij als mens hebben meer hersenen dan de hond, en door dat slim te gebruiken kunnen we de hond te slim af zijn en ervoor te zorgen dat hij ons en het gezin respecteert, en accepteert als leider. Honden moeten leren wat hun plaats is in het gezin en wat van hen gevraagd wordt. Ze moeten voortdurend leiding hebben om hun een gevoel van zekerheid te geven in het gezin waar binnen ze leven. 
 
Voor informatie en of opgaven kunt u het contactformulier gebruiken.